"Jangan cabut uban kalau tak nak ia bertambah banyak"

mitos atau fakta jika anda mahu membendung uban ialah dengan tidak mencabutnya. Uban tersebut tidak akan bertambah jika kita tidak mencabutnya. jadi betul ke kenyataan ni? 

nazri anowar 11.1.2023

Perkara pertama yang harus kita bincangkan, dari mana datang uban ni, kenapa hero hollywood ada uban handsome je. tapi bila kita yang beruban muka auto jadi nenek kebayan.

 

Pertamanya kenapa wajah hero hollywood beruban tampak lebih tampan ialah kerana proportion wajah mereka yang tampan dan berbeza dengan wajah kita rakyat malaysia yang lebih bujur dan tidak bersegi. dari segi perspektif masyarakat mengambarkan bahawa uban ni macam tanda seseorang tu banyak berfikir. 

 

Jadi betul ke? banyak berfikir kah, selalu pakai helmet kah? tekanan kah? atau ape sebenarnya punca rambut beruban ni. Tapi yang pasti rambut uban tak handsome. lagi- lagi kalau uban tu setompok-setompok. Jadi disini kita nak kupas lebih lanjut berkenaan kenapa rambut kita hitam. kenapa ada yang perang dan kenapa ada yang merah. 

Rambut yang mempunyai warna datang dari ciri-ciri pigmentation dari melanin di dalam rambut. melanin yang juga boleh didapati di dalam kulit juga boleh didapati di rambut dan menjadi elemen asas untuk warna rambut yang hitam. rambut yang terdiri dari keratin merupakan  cell yang tidak mempunyai saraf. oleh sebab tu tak sakit kalau potong rambut. 

 

Apa yang menyebabkan uban itu terjadi ialah apabila cell keratin di didalam rambut itu hilang melanin atau melaninya telah dioxidise dan hilang pigmentnya. jadi untuk menghalang uban kita kena fokus satu perkara paling penting sekali ialah menghalang dari melanin oxidize dan meningkatkan daya tahan rambut untuk mengekalkan melanin. 

Adakah rambut beruban boleh dirawat?

       jadi untuk menjawab soalan pertanyaan di atas adakah bila mencabut uban. uban makin bertambah. jawapanya tidak sama sekali. tetapi rambut tersebut akan tumbuh dengan keadaan beruban juga. jadi camne ni nak kawal uban ni. kita ingin mengembalikan rambut kita kembali menjadi lebih lebat dan berwarna hitam.  

Inilah dia jawapan kepada rambut uban kembali hitam secara semulajadi

Khasiat limau mandarin yang berada di pergunungan atau lebih specific chios mandarin yang berada di kepulaun chios yang mempunyai ciri-ciri yang unik dimana keadaan tanah yang mempunyai ciri-ciri batu kapur dan angin yang dingin membuatkan limau mandarin disiniberjaya tumbuh segar dan tidak membeku sepanjang musim sejuk. 

 

Saintis mendapati bahawa ciri-ciri yang ada pada buah limau ini mempunyai khasiat yang mempunyai sifat-sifat yang sama yang dapat membantu dalam merawat uban di rambut. bahan ini dikenali dengan nama melanogray. dimana bahan aktif melawan uban. 

Khasiat pucuk kacang peas yang membantu melebatkan dan menghalang rambut gugur

Kacang peas (Pisum sativum) adalah sayuran dengan buah pod. Taugeh daripada kacang organik dipilih sebagai sumber AnaGain™ kerana ia kaya dengan fitonutrien. "Fitokimia yang menggalakkan untuk kesihatan" ini melindungi tumbuhan daripada penyakit, kerosakan, patogen, UV yang melampau, bahan pencemar dan membantu mempertahankannya daripada serangga perosak.

 

Selain itu, kebanyakan fitokimia ini diketahui memberi kesan positif kepada kesihatan manusia. Taugeh adalah bahan tumbuhan yang mempunyai tahap fitonutrien yang paling tinggi. jadi gabungan limau mandarin dan kacang peas 

Anda tak perlu ke switzerland untuk memetik buah limau ataupun makan kacang peas dengan banyak untuk rambut hitam dan lebat kerana penyelesaian dua dalam satu Kreytin hair tonik akan menyelesaikan masalah anda

Produk penyelesaian yang mampu milik dan berkesan seawal 14 hari dalam menghitamkan dan melebatkan rabut. rambut hitam kekal lebih lama dan rambut sihat dengan mengunakan Kreytin hair tonik.

 

Diformulasikan secara semula jadi mengunakan ektraks melanogray yang terdapat didalam buah limau, dan juga ekstrak pucuk kacang peas yang mengandungi anagain membantu dalam menghitamkan rambut.

 

 

Produk yang terbukti berkesan secara klinikal di makmal Switzerland yang berjaya merawat uban dan menyelesaikan masalah rambut gugur.

Produk yang memfokuskan kepada masalah rambut secara spesifik dan membantu dalam mengembalikan keremajaan kepada pelangan. Produk yang hadir dengan fungsi 2 dalam 1 yang mesra penguna ini banyak memberikan manfaat dalam pemulihan rambut. 

Jadi jangan tunggu lagi, produk yang mendapat pengiktirafan dari kkm, sirim dan mempunyai sijil-sijil antarabangsa diperakui keselamatan dan kesejahteraanya untuk penguna.

Apakah yang anda boleh beli dengan nilai RM59. sepasang seluar?, sepasang baju ataupun membeli semula keremajaan dan keyakinan diri anda. Hanya dengan RM59 anda telah menemui jawapan kepada masalah keyakinan dan persona diri anda. Ayuh mulakan langkah yang bijak click pembelian anda dengan segera. 

Ramai yang telah berjaya dengan hasil yang memberangsangkan dan kami mahukan anda juga menjadi salah seorang dari mereka. 

Mari saya bawakan anda kepada promosi - promosi yang ada dengan kreytin

Kreytin tampil dengan pelbagai pilihan package yang menarik untuk dicuba oleh semua lapisan umur penguna. Bagi setiap pembelian 150 ke atas kita ada special gift yang kita akan bagi dekat anda semua. Hadiah yang bernilai RM69.90 bagi anda yang inginkan kelainan

Apabila anda menjadi customer Kreytin anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah berniali RM1000 ringgit!!!

Memang tak rugi gais. membeli sambil melabur. kami bagi hadiah yang terbaik termasuk cabutan bertuah khas kepada pelanggan kami.

beli sekarang dan jadi sebahagian yang berjaya mengubah hidup mereka menjadi lebih baik. ingat apabila keterampilan kita baik. keyakinan kita bertambah , perkara positif mula datang ke dalam hidup kita.